Hoogbegaafd zijn kan best verwarrend zijn. Je weet dat je ‘slimmer’ bent dan anderen, maar dat mag je eigenlijk niet zeggen of laten merken. Dan krijg je op je kop. Maar als je een toets doet, moet je het juist wel laten zien, anders is iedereen teleurgesteld. Volwassenen zijn vaak een beetje raar in die dingen… En andere kinderen zijn ook niet altijd even aardig. ‘Jij bent toch zo slim? Waarom weet je dat dan niet?’ zeggen ze dan. Maar als je wel veel weet vinden ze je irritant. Heel frustrerend!

Superkrachten

Toch is hoogbegaafd zijn eigenlijk heel gaaf. Jouw hoofd kan supersnel denken, je verzint de prachtigste dingen en je neemt heel veel waar. Dat kunnen je eigen gevoelens zijn, maar ook die van andere mensen. Of geuren, geluiden, smaken. Daardoor kun je erg genieten van muziek, eten, mooie dingen of zachte stofjes. Ook zou het kunnen dat je graag beweegt. Misschien alleen met je mond (praten), of juist met je hele lijf.

Jij denkt, kunt, zegt, voelt, ziet, ruikt dus dingen die veel andere mensen niet denken, kunnen, zeggen, voelen, zien, ruiken. Die ‘superkrachten’ maken dat je helemaal jij bent, uniek en prachtig. Ze kunnen ook maken dat je je vaak een beetje (of een boel) anders voelt dan andere kinderen. Niet beter, maar anders.

Ik wil jou graag helpen om je talenten (je superkrachten) te ontdekken en goed te leren gebruiken, zodat je je sterk en blij voelt. In je hoofd, in je lijf en tussen andere mensen.

Lijkt het je wat? Kijk dan hieronder wat ik voor je kan doen, of laat je ouders meteen contact opnemen:

Individuele begeleiding/coaching

We kijken samen waar je tegenaan loopt of wat je wilt leren en gaan daarmee aan de slag. Klinkt saai? Echt niet, we werken met leuke oefeningen en spelletjes, ontdekken jouw talenten en zorgen dat jij weer lekker(der) in je vel komt te zitten.

Meer informatie

Spelgroep

In een groep kinderen die net zo zijn, denken en voelen als jij werk je aan het leren van allerlei vaardigheden. En dan niet saai zoals op school, maar door het spelen van spelletjes en gezellig samenzijn met ‘soortgenootjes’.

Meer informatie

Begeleiding op school

Soms is het handig dat ik op school met je mee kijk. Sommige moeilijke dingen kom je namelijk alleen maar op school tegen, zoals meesters, juffen of klasgenootjes die jou niet zo goed lijken te snappen, of die stomme tafels die jij maar niet lijkt te snappen, of alles is ‘saai’, of… Nou ja, er kan dus van alles aan de hand zijn waardoor school voor jou niet leuk is. Ik kom dan kijken en samen maken we een plan waar we op school of thuis aan gaan werken.

Meer informatie