Passend onderwijs… hoe dan?

Iedere school hoort in het kader van Passend Onderwijs haar leerlingen inderdaad passend onderwijs te kunnen bieden, ook aan hoogbegaafde kinderen. Dat klinkt simpel, maar dat dit in de praktijk nog niet zo makkelijk is, mag duidelijk zijn.

Dit ligt zelden aan niet willen – dat je hier bent en dit leest is daarvan al het bewijs -, maar aan niet weten hoe. En dat is ook logisch, want kinderen die niet-standaard denken en leren, hebben een niet-standaard aanpak nodig en die is nou eenmaal niet eh.. standaard. Er is helaas geen one-size-fits-all aanpak voor hoogbegaafde leerlingen, maar dat betekent niet dat jullie het wiel helemaal zelf hoeven uit te vinden. Werk samen met andere scholen, wissel ervaringen uit, vergroot jullie kennis en aarzel vooral niet om er een HB-specialist bij te halen. Mij bijvoorbeeld šŸ˜‰

Ik denk graag met jullie school mee bij het vormgeven van jullie onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen. Ik kan bijvoorbeeld ondersteunen bij het schrijven van beleid en/of het opzetten van een plusklas, advies geven over verrijkingswerk en daarbij desgewenst begeleiden, trainingen voor leerkrachten verzorgen en leerlingen individueel begeleiden.

Interesse? Neem contact op voor een vrijblijvend orienterend gesprek, dan kunnen we samen kijken wat ik voor jullie kan betekenen.

Mogelijkheden o.a.:

Training leerkrachten

HB Beleid