Worstel jij ook met de opvoeding van jouw (vermoedelijk) hoogbegaafde kind en kun je daar wel wat begeleiding bij gebruiken? Dan is deze oudertraining iets voor jou!

Enne… je bent echt niet de enige!

Is dit herkenbaar bij jouw hoogbegaafde kind?

 • Dat jouw kind ‘anders’ is wist je al lang. Hij is gevoeliger, intenser, sneller en dwarser dan andere kinderen en lijkt gewoon echt anders te denken. Inmiddels weet je dat hij waarschijnlijk hoogbegaafd is. Dat verklaart een hoop, maar in je omgeving stuit je nog steeds op veel onbegrip. Leerkrachten die ‘het niet zien’ en er liever een ander label op zouden plakken, je man die vindt dat je te soft bent, andere ouders die niet snappen waar je je druk over maakt en eigenlijk denken ‘dat je hem gewoon beter op moet voeden’. Je wordt er boos en onzeker van. Je twijfelt aan je eigen gevoel en weet niet meer wat je nu moet geloven. En ondertussen wordt je kind de dupe van deze onzekerheid. Hoe moet je nu uitleggen wat je kind nodig heeft als je het zelf ook niet weet? Zat er maar een handleiding bij…
 • Je kind bemoeit zich overal mee en gaat over alles in discussie: Tandenpoetsen? Dat bepaal ik zelf wel! Bedtijd? Ik ben helemaal niet moe, ik ga niet! Zijn oudere broer doet iets dat niet mag en als die niet gevoelig blijkt voor zijn ‘opvoedtips’ komt hij bij jou verhaal halen, inclusief advies voor de aanpak: ‘dat mag hij niet doen, ik zou hem zijn iPad afpakken!’. Als je het je goed herinnert was zijn eerste woordje ‘ja-maar-mama-weet-je-eigenlijk’. Doodmoe word je ervan, alles lijkt wel een strijd en je vraagt je vertwijfeld af wie hier nu eigenlijk de baas in huis is. Andere mensen kunnen dit blijkbaar wel… Wat doe je toch verkeerd?
 • Die peuterpuberteit begon met 1 jaar en is eigenlijk nooit meer overgegaan… Je kind is pas 7, maar je lijkt een heuse puber in huis te hebben: alles is stom en ‘saai’ en de emoties schieten alle kanten op. Hij reageert ontzettend heftig op alles. Van 0 tot 100 in 0,3 seconden, zeg maar. Een goedbedoelde suggestie leidt tot schreeuwen, schelden, slaan (al dan niet met de deur) en als iets niet mag kun je steevast rekenen op een intens huilend ‘jij haat mij!’. Je schrikt van zijn hevige boosheid en verdriet… en die van jezelf. En dit is nog niet eens de ‘echte’ puberteit…
 • Een tekening die niet lukt zoals hij in zijn hoofd had wordt boos verscheurd met de woorden: ‘zie je wel, ik kan ook helemaal niks!’ Vervolgens weigert hij maandenlang te tekenen. Zo gaat het met alles dat niet in een keer lukt: hij wil iets kunnen, niet leren. En wat je ook voor leuke dingen verzint, welke ‘uitdaging’ ze hem op school ook aanbieden, hij doet alles af met ‘saai’. Zijn creativiteit zie je alleen aan de manieren waarop hij obstakels omzeilt, maar iets moeilijks doen? Echt niet! Hij stuitert alle kanten op of vlucht lekker weg in een boek, tekenen, YouTube of Fortnite. Het maakt je boos en af en toe wanhopig: hij is hartstikke slim, maar hij doet helemaal niks! Voorlopig lukken de noodzakelijke dingen nog met twee vingers in z’n neus, maar jij weet dondersgoed dat dit een keer fout gaat. Maar ja, als hij iets niet wil, dan kun jij op je kop gaan staan – hij doet het echt niet. Je zou hem het liefst een keiharde schop onder z’n kont geven!
 • Je merkt dat je kind niet lekker in z’n vel zit en steeds verder ‘uit’ gaat. Op school, maar ook thuis. De lichtjes in zijn ogen zijn verdwenen en waar hij vroeger zoveel originele ideeen had, zegt hij nu ‘laat maar’. Hij voelt zich anders dan andere kinderen en denkt dat iedereen hem ‘raar’ vindt. Niemand begrijpt hem. En hoewel het pijn doet om toe te geven: hij heeft gelijk, want als je eerlijk bent begrijp jij hem ook niet. Je houdt ontzettend veel van hem, maar begrijpen doe je hem niet. Stiekem vraag je je af waarom jij niet ook gewoon een normaal kind hebt. Dat zou zoveel makkelijker zijn!

Hoe zou het zijn als:

 • Je weer op je innerlijk kompas kunt vertrouwen? Anderen mogen ervan vinden wat ze willen, maar jij kent je kind het allerbeste en vertrouwt op je eigen aanpak. En omdat jij helder hebt wat hij nodig heeft kun jij dit ook makkelijk uitleggen aan anderen. Nu je anderen niet langer van jouw standpunt wilt overtuigen, kun je samen met hen kijken naar wat goed is voor je kind, want dat is uiteindelijk waar het jou om gaat.
 • Jij weer de leiding hebt in de opvoeding? Niet omdat je eindelijk weet hoe je hem de baas kunt (want dat gaat never-nooit-niet lukken bij dit kind, dat weet jij ook wel), maar omdat je snapt wat er achter zijn gedrag zit en hoe je daar vriendelijk en vastberaden mee omgaat. Je werkt met je kind samen en weet waar je ruimte kunt geven en waar je de teugels strak moet houden. En omdat jij weet wat je doet weet je kind dat ook. Jouw vertrouwen en grenzen geven hem de rust om te ontspannen.
 • Je ontspannen om kunt gaan met de gevoeligheid en intensiteit van je kind? Je bent er echt voor je kind als hij het moeilijk heeft en helpt hem wijs te worden uit al zijn heftige emoties. Nu hij zich gezien en begrepen voelt zijn de rust en de gezelligheid terug in huis. Jullie hebben heus nog wel eens botsingen (dat intense hoort er blijkbaar bij in jullie gezin), maar die kun je aan. Je ziet die echte puberteit met vertrouwen tegemoet, jij weet immers al hoe dit werkt 😉.
 • Je kind zich enthousiast op iets nieuws stort, ook al is het moeilijk en weet hij nog niet precies hoe het moet? Hij kan immers altijd rekenen op jouw steun en begrip als iets nog niet lukt! Jij weet namelijk dat humor en een knuffel beter werken dan een goedgemikte schop. En waar kan je kind nu beter oefenen dan thuis? Jij bent hierin een voorbeeld voor je kind, want hij kan bij jou afkijken hoe je omgaat met iets (nog) niet kunnen en fouten maken. Samen merken jullie dat perfectionisme juist een enorme drive om te groeien kan zijn.
 • Je kind weer lekker in z’n vel zit omdat hij zich door jou gehoord, gezien en begrepen voelt? Daarmee is niet alle gedoe op magische wijze opgelost, maar dat jij er echt voor hem bent maakt alle verschil van de wereld. Hij gaat weer ‘aan’, eindelijk! Zijn ogen sprankelen en hij borrelt weer van de vragen en ideeen. Nu je begrijpt waarom jouw intense, eigengereide kind doet zoals hij doet denk je: ‘Ok, makkelijk is anders, maar ik heb toevallig wel het leukste kind van de wereld!’.

Klinkt goed of niet? En het kan ook echt als je mijn Talentvol Opvoeden training volgt!

Deze training omvat:

 • 6 sessies van 1,5 uur, met steeds 14 dagen ertussen.
 • Tussentijdse mailtjes met tips, oefeningen en video’s.
 • Oefeningen voor thuis
 • Werkboek
 • Gedrukt exemplaar van Hoogbegaafd Opvoeden (ebook)

JA, ik ben wel klaar met alle gedoe en onzekerheid! Ik wil mijn kind geven wat hij nodig heeft en het zelf thuis ook weer leuk hebben!

Investering

Jouw investering is slechts 597 euro incl. btw. En dat is een koopje als je bedenkt hoeveel kwartjes dit op gaat leveren 😉

Dit is wat de Talentvol Opvoeden oudertraining je oplevert:

 • Je kind gedraagt zich voortaan ‘zoals het hoort’ en doet altijd precies wat je zegt. Hahaha, dream on! Dat gaat dus echt nooit gebeuren, dat snap jij ook wel. Maar aan het einde van deze training wil je dat ook helemaal niet meer. Je ziet namelijk weer wat jouw kind zo leuk en uniek maakt: een originele kijk op de wereld, creatief, eigen mening, rijke verbeelding, gevoelig, nieuwsgierig, zelfstandig. Je snapt wat je kind nodig heeft, hebt vertrouwen in je eigen aanpak en kunt dit ook duidelijk aan anderen overbrengen.
 • Je weet hoe je je kind vriendelijk en vastberaden op kunt voeden, met oog voor wat hij nodig heeft EN wat werkt voor jou.
 • Je weet dat die heftige emoties bij je kind horen, waar ze vandaan komen en bovenal: hoe je ermee om moet gaan. Je kunt er zijn voor je kind en hem helpen te dealen met zijn emoties en gevoeligheid.
 • Je kind durft uitdagingen aan te gaan omdat hij zich door jou gesteund voelt en bij jou ziet hoe je omgaat met fouten maken en iets nog niet kunnen.
 • Je kind voelt zich door jou gezien en geaccepteerd. En jij begrijpt hoe hij in elkaar zit en ziet weer vooral de leuke kanten van jouw unieke, eigenwijze hoogbegaafde kind: de krachten in plaats van de klachten! En dat maakt alle verschil, voor jou EN je kind.

Nou, dat lijkt me wel wat! Waar kan ik me inschrijven?!

Veelgestelde vragen

Waarom werk je met mij en niet met mijn kind?

Eigenlijk heel simpel: jouw kind is niet stuk. De pijn – en alle frustratie en lastig gedrag dat daaruit voortkomt – bij hoogbegaafde kinderen zit in niet gezien en begrepen worden, terwijl zij gewoon zijn wie ze zijn. Ik vind het een verkeerde boodschap naar een kind (‘jij bent een probleem’) als je dan aan hem gaat ‘sleutelen’, terwijl het echte probleem ergens anders ligt.Wat deze complexe kinderen nodig hebben is een stevige basis, iemand die ze echt begrijpt, ziet en accepteert. En dat begint thuis, bij jou. Ik leer jou om het verschil te maken voor je kind.
Natuurlijk kan het zijn dat ook je kind begeleiding nodig heeft voor bepaalde dingen. Ook hiervoor kun je bij mij terecht, maar dat is altijd in aanvulling op het traject met jou als ouder en niet in plaats van.

Ik woon niet in de buurt van Zuidlaren. Kan ik de training ook online volgen?

Je kunt het programma eventueel ook via Zoom of Skype volgen, maar in een live sessie hebben de oefeningen veel meer impact. Tussen de sessies door krijg je oefeningen per mail en kunnen we (kort) telefonisch of online je voortgang bespreken.

Kan ik eerst kennismaken?

Natuurlijk! In een gratis sessie van ongeveer 20 minuten kijken we waar jij tegenaan loopt en hoe ik jou daarmee kan helpen. Ik geef je alvast wat tips en jij krijgt een goede indruk van wat Talentvol Opvoeden voor jou kan betekenen.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, dat kan. Je betaalt dan 2 termijnen van 315,- euro incl. btw.