Peers

Zoals je weet is het voor hoogbegaafde kinderen ontzettend fijn om peers te hebben, kinderen die op dezelfde manier denken en voelen als zij. Waar ze zich thuisvoelen en niets uit hoeven te leggen. Maar hoe zit dat met jou?

Ook jij hebt waarschijnlijk behoefte aan mensen die precies snappen waar je mee worstelt in jouw hoogbegaafde gezin. Waar je jouw keuzes niet hoeft te verdedigen, waar mensen niet zeggen dat jij het maar makkelijk hebt met zulke slimme kinderen, waar ze begrijpen hoe moeilijk en frustrerend het soms is om zulke slimme, complexe, creatieve en intense kinderen op te voeden. Maar waar je ook je bijzondere en trotse ervaringen kunt delen zonder dat je raar wordt aangekeken.

Thema’s

Daarom zijn er Peers4Parents-oudergroepen. In een kleine groep komen ouders 10 keer bij elkaar om te om te praten over een bepaald thema. De thema’s zijn gebaseerd op het boek De begeleiding van hoogbegaafde kinderen van James Webb (naar mijn mening verplichte kost voor iedere ouder van een hoogbegaafd kind!), waarvan er steeds een hoofdstuk wordt uitgediept. Zo gaat het onder andere over intensiteit, motivatie, kenmerken van begaafde kinderen, onderpresteren, communicatie, zelfregulatie, plek in het gezin. Ieder thema is zo opgezet dat het niet alleen kennis en inzicht geeft, maar vooral ook ruimte biedt aan het uitwisselen van ervaringen en leren van elkaar.

De focus in Peers4Parents groepen ligt niet op onderwijs (waar het bij begaafdheid al gauw over lijkt te gaan), maar op de emotionele en sociale behoeften van begaafde kinderen en de belangrijke rol die ouders daarin kunnen spelen. Thuis maakt het verschil!

Warm bad

Ook al zijn de thema’s vaak emotioneel en soms confronterend, de (h)erkenning in een Peers4Parents groep is voor veel ouders een warm bad. Wil jij dit ook ervaren? In mei start er een nieuwe Peers4Parents groep!

Peers4Parents oudergroep

i.s.m. iQBegrijp

Naast uitwisseling met andere ouders laten we je ook kennismaken met Positive Discipline. Meer weten? Hier lees je er meer over.

Deze cursus geef ik in samenwerking met Sjoerd Dirk Meijer van iQBegrijp.

Start: 10 mei 2022

Tijd: Dinsdagavond van 20.00 – 21.30 uur

Plaats: Meppel/Zuidlaren + online via Zoom

Prijs: 275,- per gezin/ouderpaar per serie van 5 bijeenkomsten


Heb je nog vragen? Laat het me weten:

Ja, ik wil meer weten over de Peers4Parents-groep

Interesse Peers4Parents

Meer informatie over SENG / Peers4Parents: