26mei

Peers4Parents oudergroep i.c.m. Positive Discipline (5x online)

Date 2021-05-26
Locationonline (Zoom)
Category

In samenwerking met iQBegrijp

Peers4Parents is een landelijk initiatief dat ouders ondersteunt in de emotionele begeleiding van hun (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Het opvoeden van een hoogbegaafd kind brengt bijzondere momenten, voldoening én uitdagingen met zich mee.

Wil jij graag:

  • je kind beter begrijpen?
  • ervaringen delen met andere ouders die jou begrijpen?
  • handvatten om je kind emotioneel te kunnen begeleiden?
  • de communicatie en relatie met je kind, partner en/of school verbeteren?

Opzet:

Uniek aan de oudergespreksgroepen is dat deze ouders ondersteunen in het vinden van hun eigen, persoonlijke manier om hun kinderen te begeleiden. Want als jij steviger in je schoenen staat, kun je ook je kind beter ondersteunen!

In een kleine groep komen ouders 5 keer bij elkaar om te praten over een bepaald thema. De thema’s zijn gebaseerd op het boek De begeleiding van hoogbegaafde kinderen van James Webb (verplichte kost voor iedere ouder van een (vermoedelijk) hoogbegaafd kind!). Zo gaat het onder andere over intensiteit, kenmerken van begaafde kinderen, communicatie, zelfregulatie, plek in het gezin. Ieder thema is zo opgezet dat het niet alleen kennis en inzicht geeft, maar vooral ook ruimte biedt aan het uitwisselen van ervaringen en leren van elkaar.

De focus in Peers4Parents-groepen ligt niet op onderwijs (waar het bij hoogbegaafdheid al gauw over lijkt te gaan), maar op de emotionele en sociale behoeften van hoogbegaafde kinderen en de belangrijke rol die ouders daarin kunnen spelen. Naast het delen van ervaringen hebben ouders ook vaak behoefte aan praktische handvatten. Daarom laten we je tijdens deze avonden ook kennismaken met Positive Discipline, een opvoedfilosofie die goed aansluit bij hoogbegaafde kinderen en een mooie overlap heeft met Peers4Parents.

I.v.m. de corona-maatregelen organiseren we deze reeks oudergespreksgroepen via Zoom. We hopen dat we de laatste avond live kunnen organiseren als versoepelingen van de corona-maatregelen dit toelaten.

Data en tijden:

5 x op woensdagavond van 20.00 t/m 22.00 uur: 26 mei, 2, 9, 23 en 30 juni 2021

Locatie:

Bij jou thuis, want via Zoom (en hopelijk de laatste avond live)

Investering:

Speciale introductieprijs: 199 euro. En omdat we het belangrijk vinden dat jullie dit samen doen, doet je partner mee voor maar 49 euro!

Verplichte literatuur

De begeleiding van hoogbegaafde kinderen (James T. Webb, et al.), 2e of 3e druk. ISBN 3e druk: 9789023257240 (zelf aanschaffen)

Aanmelden: