22januari

Workshop Hoogbegaafde kinderen opvoeden met Positive Discipline

Date 22 januari 2021
Locationonline (Zoom)

Een hoogbegaafd kind opvoeden is best een uitdaging. Standaard werkt niet, maar hoe moet het dan wel? Nou, met Positive Discipline bijvoorbeeld. Deze opvoedmethode sluit namelijk heel goed aan bij de behoeftes van hoogbegaafde kinderen én geeft je concrete handvaten voor meer rust en harmonie in je gezin.

Dat hoogbegaafde kinderen een grote behoefte hebben aan autonomie en intenser zijn in hun gevoelens wist je waarschijnlijk al. En dat dit tot de nodige strubbelingen kan leiden binnen de opvoeding waarschijnlijk ook… Er ontstaan discussies over dingen waarvan je niet wist dat erover te discussiëren viel en de emoties kunnen soms hoog oplopen! En dan heb je ook nog de standaard discussies over bedtijd, schermtijd, wat eten we vandaag en wie doet welk klusje…

Met Positive Discipline kom je samen tot oplossingen, zonder straffen of belonen. Respect en bemoediging werken namelijk veel beter! In deze workshop laten we je zien én ervaren hoe je dat aanpakt. Je zult zien dat het in huis direct een stuk gezelliger wordt!

Deze workshop verzorg ik samen met Femke van der Ha van Talenterwijs. Als talentbegeleiders én Positive Discipline Parent Educators hebben we beiden ervaren hoe Positive Discipline past binnen een gezin met hoogbegaafde kinderen.

Je kunt je hier opgeven