22december

Workshop ‘Gewoon beter opvoeden?’ – Positive Discipline tools voor hooggevoelig & strong-willed kinderen

Date 22 december 2020

Herkenbaar? Je staat voor de zoveelste keer met een woest kind bij de kassa, hij vertikt het naar je te luisteren en zet het op een gillen als het niet gaat zoals hij wil. En dan krijg je maar weer eens te horen: “Je moet hem gewoon beter opvoeden!” Misschien in iets andere bewoording (“Nou, dat zou IK nooit accepteren” is ook een populaire), maar het komt op hetzelfde weer. Waar bemoeien ze zich mee?!

Maar als je dan thuis bent en het speelgoed voor de zoveelste keer door de kamer vliegt, de chocopasta op de muur zit en je de blauwe plek op je scheenbeen inspecteert na de twaalfde ontploffing van die dag, vraag je je vertwijfeld af of ‘ze’ misschien toch gelijk hebben. Maar hoe moet het dan?! Want hoe strenger en consequenter je probeert te zijn, hoe erger het lijkt te worden!

Je snapt er niks van: aan de ene kant is je kind heel lief en gevoelig en raakt hij overstuur als je boos wordt, aan de andere kant trekt hij zich niks van je aan en moet alles gaan zoals hij het in z’n hoofd heeft, anders explodeert hij. Hoe kan dat toch?

In deze Positive Discipline workshop speciaal voor jou als ouder van een hooggevoelig kind met een sterke wil (HGSW) kijken we wat er achter dit gedrag zit, waarom straffen en belonen totaal niet helpt en vooral: wat er dan WEL werkt. Want het kan echt anders!

Wij, Neda en Mariette, zijn niet alleen enthousiaste Positive Discipline Educators, we zijn ook ervaringsdeskundigen. Echt, we weten hoe het voelt! Inclusief die blauwe schenen. En… we weten ook hoe het leuker en harmonieuzer kan.

Positive Discipline is een manier om vriendelijk & vastberaden op te voeden, met respect voor je kind en voor jezelf. We laten je kennismaken met een aantal bewezen effectieve tools die de rust en verbinding weer terugbrengen in huis.

Wil jij ook ‘beter’ leren opvoeden? Meld je snel aan via dit formulier. Wees er snel bij, want voor deze eenmalige PD special over Hooggevoelig & Strong-willed kinderen is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. En jij wilt toch niet degene zijn die achterblijft met zere schenen en vlekken op de muur?