Temperatuur omhoog? Parapluutje opzetten

Nou, die heb je op het moment niet nodig zou je zeggen. Terwijl ik dit schrijf is het buiten namelijk 36 graden en hebben we al weken haast geen regen gezien. Maar niets in minder waar. Hoe hoger de temperatuur oploopt hoe meer je je parapluutje nodig hebt. Ik zal het uitleggen.

Dit was een tip voor mijn zoon die veel last had van vervelende opmerkingen. Hij werd daar snel boos of verdrietig van. Ik raadde hem het volgende aan: “Als iemand iets zegt of doet waar je last van hebt, dan doe je of je je parapluutje opzet. Je weet wel, zo’n doorzichtige, die extra ver doorloopt om je hoofd. Je kan de ander nog wel zien, maar alle nare woorden landen op je paraplu en glijden naar beneden. En jij zit lekker droog en hebt nergens last van”.

Eerlijk gezegd vond ik het zelf nogal ‘daar-heb-je-mijn-moeder-weer’ advies. Klink leuk, maar wat heb d’r aan, zeg maar. Maar tot mijn verbazing begonnen zijn ogen te stralen. Het ‘lekker puh’ idee sprak hem wel aan, dat wilde hij wel proberen. En inderdaad, steeds als zijn broertje hem plaagt, iemand bozig reageert, etc. zet hij zijn denkbeeldige parapluutje op en blijft kalm. Vaak lukt het hem zelfs om daarna ook nog te zeggen wat hem dwars zit. En als het toch mis dreigt te gaan, maak ik een paraplu-opzet-gebaar naar hem en krijg ik een ‘o ja’ knipoog terug. Geweldig toch?

Kennelijk was toch goed advies, dus ik deel het graag met jou. Dus stijgt de temperatuur? Zet je parapluutje op 😉

Mariette Dijkstra

About Mariette Dijkstra

Hallo, ik ben Mariette, moeder van 2 jongens en specialist begaafdheid / opvoedcoach bij Biqkels - wegwijs in hoogbegaafdheid. Ik begeleid ouders die met de handen in het haar zitten bij de opvoeding van hun (vermoedelijk) hoogbegaafde kind om hun kind beter te begrijpen en te begeleiden, zodat ze weer vertrouwen krijgen in hun eigen aanpak en de rust en gezelligheid terugkeert in huis.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *