Omgaan met emoties: het brein in de handpalm

Je had het  je nog zo voorgenomen. Deze keer zou je rustig blijven, niet boos worden. Maar je kind weet precies op welke knoppen hij moet drukken… En dan gaat het toch mis.

Of misschien is je kind overstuur en slaag jij er toch in kalm te blijven. Maar hoe duidelijk je ook uitlegt, jouw woorden lijken totaal niet binnen te komen. Sterker nog, je kind gaat helemaal over de rooie! Hoe komt dat toch?

In dit filmpje over het Brein in de Handpalm (ook wel bekend als het ‘Hand Model of the Brain’ van Daniel Siegel) leg ik uit wat er op zo’n moment in je hersenen gebeurt en wat je kunt doen.

Brein in de handpalm: wat er gebeurt in je hersenen bij heftige emoties.

Beter leren omgaan met de heftige emoties van je hoogbegaafde kind (en jezelf…)? Misschien is de training ‘Talentvol Opvoeden’ iets voor jou? En heb je mijn gratis ebook Hoogbegaafd Opvoeden al? Je kunt hem gratis aanvragen.

Mariette Dijkstra

About Mariette Dijkstra

Hallo, ik ben Mariette, moeder van 2 jongens en specialist begaafdheid / opvoedcoach bij Biqkels - wegwijs in hoogbegaafdheid. Ik begeleid ouders die met de handen in het haar zitten bij de opvoeding van hun (vermoedelijk) hoogbegaafde kind om hun kind beter te begrijpen en te begeleiden, zodat ze weer vertrouwen krijgen in hun eigen aanpak en de rust en gezelligheid terugkeert in huis.

1 Comment

  1. […] Dat geeft ook niet, maar erin doorschieten helpt niet. Dan raakt je brein in de stress (zie ook Omgaan met emoties: het brein in de handpalm) en kun je niet meer helder […]

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *