passend-onderwijs-schoenen

Passend onderwijs: wie de schoen past – video

Afgelopen weekend postte ik een blog over passend onderwijs, waarbij ik de vergelijking maakte met niet passende schoenen.

Het raakte overduidelijk een snaar, want mijn website bezweek zowat onder de belangstelling: in 2 dagen tijd is mijn blog bijna 3500x gelezen!!! Ik ben er een beetje beduusd van.

En wat een reacties kreeg ik. Zoveel mensen die zeggen ‘ja, zo is het precies’. Voor mijn ego in dit geval strelend, maar eigenlijk is het diep treurig…

Hoogbegaafde kinderen vragen namelijk niet iets heel moeilijks: ze willen gewoon ruimte om hun tenen te bewegen, net als iedereen. Meer niet. Hoe moeilijk kan het zijn?

Voor de wat meer visueel of auditief ingestelde mensen maakte ik dit filmpje van mijn verhaal. (Of misschien juist niet voor die mensen, want het is niet erg flitsend. Nou ja.)

Mariette Dijkstra

About Mariette Dijkstra

Hallo, ik ben Mariette, moeder van 2 jongens en specialist begaafdheid / opvoedcoach bij Biqkels - wegwijs in hoogbegaafdheid. Ik begeleid ouders die met de handen in het haar zitten bij de opvoeding van hun (vermoedelijk) hoogbegaafde kind om hun kind beter te begrijpen en te begeleiden, zodat ze weer vertrouwen krijgen in hun eigen aanpak en de rust en gezelligheid terugkeert in huis.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *